5. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Soru Cevapları Sayfa 185,186

2 dk


100
129 Paylaşım, 100 Beğeni

5. sınıf meb yayınları matematik ders kitabı Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu yeni eğitim öğretim müfredatına göre hazırlanmış olan kitaplar arasında yer almaktadır. Meb yayınları 5.sınıf Matematik ders kitabı hazırlarken belirlenen öğrenci kazanımlarına uygun olarak derse hazırlık, ders içi ve ünite değerlendirme sorularına dikkat etmişlerdir. Tam olarak öğrenmeyi amaç edinmiş olan kitap sayesinde matematik kazanımlarında hedef ulaşmak kolay olacaktır. Bu sayfada 5. sınıf ders kitabında yer alan  185, 186 Sayfa Etkinlik sorularının cevaplarına ulaşabilirsiniz.

Önemli Hatırlatma

Aşağıda yer alan bilgiler doğruluk teşkil etmemektedir. verilen bildiler kendi yaptığınız ödevlerinizi karşılaştırmanız amacı ile yayımlanmaktadır. Öncelikli olarak ödevinizi yaptıktan sonra kontrol amaçlı sitemiz de yer alan bilgileri kontrol etmelisiniz.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 185 Soru Ve Cevapları 

1) Didem cevizlerinin 1/3’ini Mehmet’e, 2/9’sini Türkan’a, 5/18 ’ini Hülya’ya veriyor. Didem’e cevizlerin kaçta kaçı kalmıştır?

Cevap: B

2) Yanda modellenen kesrin ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D

3) Yanda modellenen ondalık gösterimin okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A

4) Onlar basamağında 1, birler basamağında 8, onda birler basamağında 4 olan bir sayının ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisi olamaz?
Cevap: D

5) 1,068 > 1,0?8 olduğuna göre yerine kaç farklı rakam gelebilir?
Cevap:  D

6) Yukarıdaki sayı doğrusunda 0 ile 2 noktaları arası 10 eş parçaya bölünmüştür. Buna göre, K ile gösterilen noktaya karşılık gelen sayının ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 186 Soru ve Cevapları

7) Aşağıdaki tabloda dört araba modelinin haftalık kiralama ücretleri, kiralandıklarında yapılacak indirim yüzdeleri verilmiştir. Hangi araba modeli kiralandığında yapılacak indirim en fazla olur?
Cevap: D

8) Günde 3 defa dişlerini fırçalayan Ali, her fırçalayışta musluğu açık bıraktığı için bir haftada tükettiği su miktarının % 30’unu boşa harcamaktadır. Haftada 700 litre su tüketen Ali musluğu açık bırakmazsa bir haftada kaç litre su tasarrufu sağlar?
Cevap: C

9) Melis’in almak istediği çantanın fiyatı 35 liradır. 14,75 lirası olan Melis’in çantayı alabilmesi için en az kaç liraya daha ihtiyacı vardır?
Cevap: A

10) Yukarıdaki şekilde bir çiftçinin tarlasına ektiği ürünler gösterilmiştir. Bu tarlanın yüzde kaçına arpa ekilmiştir?
Cevap: C) 

11) Ayşe bir testin 3/4 ’ünü, Berk 0,45’ini, Ceyda % 55’ini Mehmet ise 2/5 ’sini aynı sürede cevaplamıştır. Buna göre soruları en hızlı cevaplayan öğrenci kimdir?
Cevap: A

İlk olarak Berkin ondalık sayısını kesir haline getirip sadeştirmemiş gerekmektedir. Yani ;
0,45 = 45/100 = 45 : 5 / 100 : 5  = 9/20 dir
Ceyda’nın Yüzdesini aynı şekilde kesir haline getirip sadeleştirilmesi gerekmektedir. Böylece ;
%55 = 55/100 = 55 : 5 / 100 : 5  = 11 / 50 dir
Zaten Ayşe ve Mehmetin kesirleri verilmektedir. En hızlı çözen sıralama yaparsak
Ayşe > Mehmet > Berk > Ceyda dır .

Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

100
129 Paylaşım, 100 Beğeni

Sizin Tepkiniz Nedir?

fail fail
1
fail
geeky geeky
1
geeky
hate hate
1
hate
lol lol
0
lol
love love
0
love
omg omg
0
omg
win win
0
win
adminen

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir