7. Sınıf Gizem Yayınları Matematik Ders Kitabı Soru Ve Cevapları Sayfa 128

1 dk


100
130 Paylaşım, 100 Beğeni

2017 2018 eğitim öğretim yılında milli eğitim bakanlığı okullarında 7. sınıflarda okutulan ders kitaplarından olan 7. sınıf Gizem yayınları ders kitabı öğrenci kazınımlarına uygun olarak hazırlanmıştır. 7. sınıflarda kullanılan ders ve çalışma kitaplarında yer alan soru ve etkinlikleri öğretmenleriniz konuları öğrenmeniz ve tekrar etmeniz amacı ile ödev olarak vermektedir.  Yalnız Öğretmenlerinizin yapmış olduğunuz ödevlerin doğruluklarını kontrol etmek için çok vakti olmamaktadır. Bu amaçla 7. sınıf Gizem yayınları Matematik dersi ders ve çalışma kitabı cevaplarını, ödevlerinizi karşılaştırmanız amacı ile hazırladık. Unutmayın Bu erkinlik sizin yapmış olduğunuz ödevlerinizi karşılaştırmanız için hazırlanmıştır. Bu sayfada  7. Sınıf Gizem Yayınları Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 128 ulaşabilirsiniz.

ÖNEMLİ HATIRLATMA

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz

7. Sınıf Gizem Yayınları Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 128

Aşağıdaki sorularda doğru cevaba ait seçeneği işaretleyiniz.

1) 3 yolcu otobüsünde 132 koltuk varsa aynı tür 1 yolcu otobüsünde kaç koltuk vardır?
A) 44

Çözüm–>
3 otobüste 132 koltuk
1 otobüste x koltuk ise
1 ile 3 arasındaki ilişki 3 katı  132 de x üç katı olacak yani 132/3=44
Cevap 44

2) 32 TL’ye 4 kg deterjan alınabiliyorsa 1 kg deterjanın fiyatı kaç liradır?
A) 6 B) 8 C) 9 D) 10

Çözüm–>
32 TL’ye 4 kg deterjan
X TL’ye 1 kg detarjan
32 / 4 = 8 TL

3) Bir evin duvarlarını boyamak için kullanılacak 4 L boyaya 1 L su karıştırılırsa 1 L boyaya kaç mililitre su karıştırılır?
C) 250

Çözüm–>
4 L boyaya 1 LT su (1000 ml)
1 L boyaya x LT su
1000 ml / 4 = 250 ml

4) 3 kavunun 9 TL’ye, 4 karpuzun 10 TL’ye satıldığı bir sergiden 1 kavun ile 1 karpuz alan biri kaç kuruş öder?
D) 550

Çözüm –>
3 kavun 9 tl ise tanesi 3 TL’dir.
4 karpuz 10 tl ise tanesı 2 TL 50 kuruştur.
3 TL + 2 TL 50 kuruşu toplarsak
5 TL 50 kuruş öder.

5) Aynı tür 5 defterin fiyatı 30 TL olduğuna göre 1 defterin fiyatı kaç liradır?
C) 6
Çözüm–>
30 ÷ 5 = 6 olur
Yani bir defterin fiyatı 6 TL’dir.

Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

100
130 Paylaşım, 100 Beğeni

Sizin Tepkiniz Nedir?

fail fail
0
fail
geeky geeky
0
geeky
hate hate
0
hate
lol lol
0
lol
love love
0
love
omg omg
0
omg
win win
0
win

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube, Vimeo veya Vine Kodları
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı